Svenska spels skraplotter

Den lott som säljs mest bland svenska spels skraplotter är Trisslotten. Dessutom är den mest populär av alla de skraplotter som finns att tillgå. Man behöver bara skrapa fram tre likadana belopp på lotten för att vinna det värde som beloppet visar. Enkelheten gör att många gärna satsar en hel del på detta spel.

Vinsterna varierar emellan 30 kronor upp till 1 miljon kronor, som man får enbart genom att skrapa lotten. Om vinsten uppgår till högst 999 999 kronor får man pengarna direkt insatta på sitt spelkonto om man spelar på nätets variant. Är vinstvärdet högst 1 000 kronor på en lott ifrån en butik får man det utbetalat direkt via ombudet. En del spelombud kan betala ut en vinst som är högst 20 000 kronor. Är vinsten större än detta betalas den ut av Swedbank när man tillsänder banken den i ett rekommenderat brev.

Om man lyckas skrapa fram 3 TV-rutor är man kvalificerad att besöka TV4, där man får skrapa fram en vinst på en speciallott. Man garanteras då den minsta vinsten som kan fås på en TV-trisslott, vilket betalas ut i en engångssumma. Den högsta vinsten på en TV-trisslott är 5 miljoner kronor.

Lyckas man med att skrapa fram tre klöversymboler är man kvalificerad att få månadsklövervinsten, vilket innebär att man vinner mellan 10 000 upp till 100 000 kronor i månaden från 10 upp till 25 år. Denna skrapning sker även den i TV4.

Dessutom innehåller både en Trisslott och en Dubbeltrisslott en särskild skrapruta som kallas för extrachansen. Där kan man få en extravinst som har flera varianter.