Svenska Spels olika skraplotter

Det är nog många av oss som någon gång har skrapat en Trisslott och med förväntan hoppats på att kunna skrapa fram TV-rutorna. Det finns faktiskt också en hel del andra skraplotter som är minst lika roliga, men kanske inte så kända. Svenska Spel erbjuder både enkla snabba skraplotter och varianter med spelplaner som, om du har tur, kan pågå en stund.

Vad de alla har gemensamt är att du kan välja olika insatser. Den insats du väljer styr hur mycket du kan vinna och hur stor högsta vinsten kan bli. Låt oss ge smakprov på några skraplotter som Svenska Spel erbjuder.

Nokka Pokka

Det här är en ganska enkel och snabbspelad skraplott men inte desto mindre kul. Själva spelet går ut på att klicka på de grå fåglarna som bildar en pyramid för att para ihop dem. Så snart du klickat på en av dem blir den en specifik fågel.

Du ska nu hitta en matchande fågel bland övriga grå, för att de ska flyga iväg och öppna upp för fler grå fåglar som du kan klicka på. I spelet kan du även få jokerfåglar som du kan använda för att para ihop med en fågel om du inte har någon av i samma färg. Ju längre upp du kommer i pyramiden av fåglar, desto närmare kommer du prispengarna.

olika skraplotter

Power Totems

En annan kul skraplott med en hel del specialeffekter är Power Totems. Den består av fem totempålar där du har ett visst antal klick på dig för att sänka dem så att pålens totem krossas. Så snart en totempåle är sänkt dyker en annan upp, dock inte med fler klick. En del ger dig bara två klick, medan andra ger fem.

När du krossar en totem får du diamanter i olika färger som fyller vinstmätarna. Om du skulle fylla en kista med ädelstenarna i rätt färg får du en vinst. Hur stor den är beror på vilken kista du fyller.

Det här är en perfekt skraplott för dig som vill ha flera spel och vinstchanser på en och samma lott. Specialeffekter med bland annat eld ökar dina vinstmöjligheter. Har du tur dyker dessutom de två spökaporna upp för att hjälpa dig att snabbare förstöra totempålarna.

Gruvligt

Skraplotten Gruvligt har både ett huvudspel och extraspel. Det är en lott som kräver lite eftertanke när du ska byta plats på symbolerna. Vågräta och lodräta rader om minst tre likadana symboler samlar poäng i vinstmätarna. Får du dessutom ihop nio poäng genom att få ett visst antal lyktor kommer du till extraspelet, vilket ger det dig fler vinstchanser.

Här är det smart att flytta om symboler för att samla på dig mer än tre lyktor. Ju fler du samlar innan du klickar på dem, desto fler poäng får du. Fem stycken lyktor tar dig direkt till extraspelet. Så snart extraspelet är färdigspelat kommer du tillbaka till huvudspelet om du har några drag kvar.

Mystiska Valvet

Om du gillar spel där du ska gissa på olika lådor eller koder för att öppna upp vinster kan skraplotten Mystiska Valvet vara något att testa. Genom att hitta koden för det Gyllene Valvet kommer du åt ytterligare en spelplan.

Med olika nycklar ska du öppna bankfack för att samla på dig värdesaker. Bankfacken kan ge både vinster och möjlighet att komma in i det sista valvet, det som kallas Mystiska Valvet. Där får du ytterligare nycklar för att kunna fortsätta samla på dig värdesaker.

Skraplotten ger både fler vinstchanser och bonusdeal bara genom att du hittar koden. Men det är också en lott som snabbt kan visa sig vara en nitlott. Väljer du fel bokstav eller siffra tre gånger är spelet slut.

Pac-Man

Den här skraplotten bygger på det ikoniska labyrintspelet Pac-Man. Vem har inte suttit och styrt den lilla gula filuren och hållit tummarna för att inte stöta på ett spöke?

Lottens layout är helt och hållet som i det klassiska spelet, där du med hjälp av pilar ska styra Pac-Man i labyrinten. Vinstplanen nedanför spelet visar vad du kan vinna, beroende på om du kan samla ihop tillräckligt med symboler. Har du otur och möter spöket tre gånger är spelet slut.

Elysions skatt

Söker du en skraplott som kan ge mer speltid kan Elysions skatt vara ett alternativ. Precis som övriga skraplotter handlar det om att matcha figurer. Här kan du flytta runt figurerna på spelplanen så att du får ihop tre stycken. De bildar då en mer värdefull figur.

Låser du upp någon av kistorna på spelplanen får du fler figurer och spelplanens brickor utökas. Lyckas du kombinera figurerna dyker fler kistor upp. Har du tur kan spelet hålla på en stund. Du kan vinna på figurer, specialbrickor samt genom att öppna upp öarna som finns på spelplanen. Vad vinsterna ger hittar du i vinsttabellen.

Information om hur skraplotten fungerar

Alla skraplotter har en informationssida om hur du spelar och hur många drag du har i spelet. De flesta skraplotter har enkla regler, men det kan vara bra att veta hur du kan öka vinstchanserna. För även om skraplotter är turspel kan vinstchanserna öka om du vet hur extraspel och specialeffekter fungerar. Det kan vara smart att provspela några gånger först, vilket du kan göra på samtliga spel.

Saga Kohlberg

Learn More →